maandag 28 januari 2008

Alleen voor geregistreerde leden

Dit weblog zal mettertijd enkel toegankelijk zijn voor geregistreerde leden.
Het moge duidelijk zijn dat de bedoeling van Viveka zich zal kenmerken door een uitwisseling van ideeën die integraal ingevuld en getoetst zullen worden, om uiteindelijk praktisch ten uitvoer te worden gebracht. Die informatie is niet voor iedereen bestemd.

Om lid te worden dien je een mail naar het volgende adres te sturen: viveka.integraaladvies@gmail.com Hierop krijg je een mail terug met verschillende vragen die je moet beantwoorden.

Je geeft hiermee aan te willen meedenken over veranderingen in het familierecht en te willen meewerken aan initiatieven hiertoe.
Mijn vaste overtuiging is dat we met een integrale benadering binnen een relatief kleine, maar vastbesloten groep mensen, in staat zullen zijn daadwerkelijk iets ten positieve te veranderen.
Deze overtuiging is gebaseerd op ervaringen met integrale kennis binnen het bedrijfsleven en binnen een NGO. Een IOS (integral operation system) geeft inzicht aan verleden, heden en mogelijke toekomsten waardoor het zelfs visionaire aspecten in zich draagt. Hierdoor gaat een integrale benadering evolutionair gezien een stap verder dan de rationeel wetenschappelijke benadering, echter met behoud van die zelfde rationaliteit. Met andere woorden: integrale kennis is de sleutel van de visie tot een betere toekomst voor onze kinderen. Integrale kennis leidt in die zin tot visionaire logica, kennis waarover degene die wij bestrijden niet over beschikken omdat hun visie niet verder reikt dan eigen belangen wat reductie in optima forma is. Een gezond mens weet dat het belang van onze kinderen boven vermeend eigen belang gaat.